イースターバニークッキー

Get more ideas for spring ►

ご家族を集めて、みんなでイースターバニークッキーをデコして思い出を作りましょう。季節を感じさせるどんなクッキーも、このレシピに使えます。小鳥、卵、ニンジン、ラム。

あなたのご家族と共有するには完璧のイースターのデザートです。お子様が気に入らないはずはありません!

8個分

Easter Bunny Cookie

材料

  • ロイヤルアイシング
  • ジェルペースト状の食品着色料(ローズピンク、レモンあるいはガーデンイエロー)
  • シュガークッキーカットアウト
  • 白色のサンディングシュガー
  • ジェリーベリーのJelly Belly Kids Mix

作り方

  1. ロイヤルアイシングとピンク色の食品着色料を混ぜ合わせ、お好みの色あいにします。小さな吹き出し口がついたボトルなどに入れます。6mmほどクッキーの縁を残して、バーニー部分のアウトラインを描いて行きます。アウトラインした部分に、何本かのジグザグ線を引きます。へらで線を整え、クッキーを振って、アイシングが落ち着くようにします。バブルがあれば、つまようじで、空気を抜きます。
  2. 鋭いナイフを使って、青いジェリーベリービーンズを判分に切ります。切ったビーンズを、切った面を下にして、両目に見えるように、クッキーに置きます。ピンクのビーンズを、鼻に見えるように置きます。アイシングがまだ乾いていないうちに、クッキーをペーパープレートに載せて、サンディングシュガーをふりかけます。余分なシュガーを、ペーパープレートの上ではたいて、それらを残りのクッキーに再利用します。つまようじを使って、バニーと卵が接する部分にある、余分なシュガーのかたまりを取り除きます。次の手順に移る前に、最低15分間、乾燥させます。
  3. Mix together some royal icing with yellow food coloring until desired shade is reached. Transfer to a small squirt bottle with a thick tip. Leaving a ¼-inch border, outline egg portion. Draw several zigzags across entire surface of outlined area. Use a spatula to spread evenly, and then shake cookie gently to settle icing. If there are any air bubbles, use a toothpick to pop them.
  4. Following shape of egg, use tweezers to add Jelly Belly jelly beans closely together to fill, forming a mosaic pattern. You'll want to work fairly quickly, as the icing will begin to dry. Repeat process with remaining cookies. Let cookies dry completely before packaging, about 8 hours.

Video Tutorial

Dani B will show you how surprisingly simple it is to decorate this bunny with Kids Mix Jelly Belly jelly bean flavors that kids like best. Here's the bunny icing template she used.